Hersenletsel
Na een TIA, een CVA, hoofdletsel of een hersentumor verandert je leven soms ingrijpend. De uitwerking van hersenletsel is heel divers. Je kunt problemen hebben met uitvoeren van activiteiten zoals lopen, fietsen, het uitvoeren van werk of huishoudelijke taken. Soms heeft u last van vermoeidheid, spanning, gevoelsveranderingen of pijn. Fysiotherapie richt zich op een zo optimaal mogelijk functioneren (bewegen) na Niet Aangeboren Hersenletsel ( NAH).
Het doel van fysiotherapie bij NAH is:
Het herleren van functies en vaardigheden waarin herstel mogelijk is. Maar ook als het hersenletsel al wat langer geleden is kan fysiotherapie het bewegen vaak net iets verbeteren.
De fysiotherapeutische behandeling zal zich richten op:
➜ Trainen van de coördinatie van de aangedane kant
➜ Tips en leefstijladviezen
➜ Kracht en conditietraining
➜ Loop-/ gangbeeldanalyse en screening op valrisico
➜ Spasticiteitsbehandeling
Multidisciplinaire samenwerking: NAH-Netwerk Wijk bij Duurstede
Niet Aangeboren Hersenletsel heeft invloed op meer dan het bewegingsapparaat. Vaak zijn er meer hulpvragen. In 2023 werd het NAH netwerk Wijk bij Duurstede gelanceerd. Eerste lijns zorg (huisarts, ergo, fysio, verpleegkundigen), welzijn, gemeente en lotgenoten werken hierin samen om de zorg het welzijn en de omgeving van de NAH getroffene te verbeteren. We hebben zeer korte lijntjes met elkaar en kunnen overleggen samenwerken waar het nodig is.
Wilt u meer weten? kijk op www.nahnetwerkwbd.nl voor meer informatie. Liselot de Bruijn is kernlid van dit netwerk en ook aangesloten bij het MNNU, Multidisciplinair NeuroNetwerk Utrecht.
Wilt u een afspraak maken, neem dan contact op middels telefoonnummer 0343-573542 of via email info@fysiofrankenhof.nl